Нови притисак на Србе повратнике на Космету

Нема коментара Дели:

Београд, 9. децембар 2021.

Канцеларија за Косово и Метохију Владе Републике Србије саопштила је да су припадници Kосовске полиције ухапсили по налогу суда, синоћ око 23 часа, на административном прелазу Јариње, Душана Арсића (51), због наводног ратног злочина.

Он је према налогу суда пребачен у Приштину, где је саслушаван јутрос до три часа.

Kанцеларија за Kосово и Метохију обезбедила је адвоката Душану Арсићу који ће га бесплатно заступати, а о његовом случају обавестиће и све међународне организације које делују на простору Kосова и Метохије.

Арсић је ухапшен док се са територије Kосова и Метохије враћао у централну Србију и то у пратњи двоје малолетне деце.

Реч је о човеку који је више пута долазио на простор Kосова и Метохије, где има и пребивалиште у околини Приштине и никада, никаквих проблема није имао, до синоћ када је ухапшен за наводни ратни злочин.

Арсић већ годинама води судски спор јер му је на основу лажних исправа и исказа узурпирана имовина у селу Матичане код Приштине, а сада је ухапшен.

Очигледно је реч о новом притиску на Србе повратнике, који се тајним оптужницама хапсе због наводних ратних злочина, а са једним јединим циљем да се одврате од повратка и потраживања своје имовине на Kосову и Метохији.

Истовремено, оваквим поступањем Приштина покушава да створи вештачки и неодржив баланс због чињенице да се у Хагу суди лидерима такозване ОВK, због злочина над Србима и другим неалбанцима.

Очигледно је да у Приштини не постоји спремност да се Србима омогући повратак на њихова вековна огњишта и да користе све расположиве механизме застрашивања и одвраћања не би ли спречили повратак Срба.

Управо у оваквим тајним оптужницама и хапшењима лежи разлог зашто је стопа повратка на Kосово и Метохију мања од два одсто и најмања је у једном постконфликтном подручју, наводи се у саопштењу.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Скупштина усвојила измене Закона о референдуму

Следећа вест

Нови притисак на Србе повратнике на Космету

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *