Нови случај скрнављења на српском гробљу у Клокоту

Нема коментара Дели:

Београд, 4. октобар 2022.
Канцеларија за Косово и Метохију Владе Републике Србије саопштила је данас да је на српском православном гробљу у Клокоту поломљен споменик покојном Милану Нисићу, што представља нови у низу случајева да се српски споменици, хумке и крстови скрнаве широм Космета, као и на самом гробљу у том селу.

Оскрнављени споменик затекли су синови, који су случај пријавили полицији, а на основу оштећења, споменик је сломљен крампом.

Очигледно је да албанским есктремистима није довољно да готово свакодневно нападају Србе и њихову имовину са циљем да их обесхрабре у намери да остану на својим огњиштима, већ ни мртвим Србима не дају да почивају у миру.

Овај антицивилизацијски чин најјасније осликава антисрпску хистерију и мржњу према нашем народу на простору Космета, чији су креатори приштински политичари, који ниједан инцидент према Србима нису осудили.

Међународне организације и институције више не смеју да затварају очи пред оваквим вандалским чиновима, јер су они и велика срамота и на њиховом образу и антицивилизацијске тековине у 21. веку у срцу Европе.

Зато Канцеларија за Косово и Метохију захтева да се починиоци овог недела хитно пронађу, а међународне мисије да делују у оквиру свог мандата и обезбеде прекопотребну заштиту српском народу у покрајини.

Нови случај скрнављења на српском гробљу у Клокоту

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Међународне мисије да повећају безбедност у српским енклавама

Следећа вест

Неопходна адекватна реакција надлежних у случају напада на Србина у Лапљем Селу

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *