Нови спа центар у Прибојској бањи за даљи развој туризма у југозападној Србији

Нема коментара Дели:

Прибој, 31. јул 2023.

Председник Републике Србије Александар Вучић присуствовао је данас отварању новог спа центра „Терме 36,6” у Прибојској бањи, где је са представницима инвеститора и Oпштине Прибој разговарао о улагањима важним за даљи развој тог краја.

Отварању су присуствовали и министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић, министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић, министар туризма и омладине Хусеин Мемић и председник Општине Чајетина Милан Стаматовић.

Нови спа центар „Терме 36,6”, који је изградио инвеститор Горан Деспић, добио је назив по температури тамошње лековите бањске воде, која износи 36,6 степени Целзијуса.

Вучић, који је посетио овај објекат у склопу наставка програма развоја туризма у југозападној Србији, похвалио је инвеститора који је изградио нови објекат, истичући да је санирао клизиште и очистио стене из којих извире чувени извор, јединствен у Европи.

Председник је оценио да је много тога учињено у Прибоју у области инфраструктуре и туризма, нагласивши да мора нешто да се уради и за развој Пријепоља, због чега је са својим саговорницима разговарао о доласку гасовода у тај крај.

Аутор: Танјуг

Он је најавио да ће држава са најмање 30 милиона евра финансирати изградњу гондоле од Торника на Златибору до Прибојске бање, у дужини од 14,7 километара.

Према његовим речима, једна станица гондоле биће у манастиру Увац, а предвиђени су и пропратни садржаји, фудбалски и голф терени, што ће укупно коштати од 70 до 100 милиона евра.

Вучић је обећао и изградњу болнице у Прибоју, у коју ће бити уложено 30 милиона евра, изградњу гимназије за коју ће бити опредељено четири милиона евра, за канализацију ће бити предвиђено 12 милиона, а пречистачи отпадних вода коштаће пет милиона евра.

Председник је најавио и изградњу хидрореверзибилне електране „Бистрица”, због чега ће за дан-два министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић отпутовати у Јапан на разговоре са представницима Јапанске државне агенције за међународни развој и сарадњу (ЈИЦА) о финансирању тог пројекта.

Изградња „Бистрице” биће од огромног значаја за овај део земље, али и државу у целини због балансирања енергије и обновљивих извора, објаснио је он.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Одлучна борба државе против трговине људима

Следећа вест

Наставак подршке НР Кине територијалном интегритету Србије

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *