Новици Антићу престала војна служба пресудом Вишег војног дисциплинског суда

Нема коментара Дели:

Београд, 5. август 2023.

Министарство одбране Владе Републике Србије саопштило је да је председнику Војног синдиката Новици Антићу професионална војна служба престала изрицањем дисциплинске казне „губитак чина“, која у складу са Законом о Војсци Србије значи и престанак службе у Војсци Србије.

У саопштењу се, поводом написа у појединим медијима у којима се инсинуира о наводним разлозима за престанак професионалне војне службе председника Војног синдиката Новице Антића, а ради истинитог информисања јавности, истиче да је пресудом Управног суда, Одељења у Крагујевцу, у целости потврђена другостепена пресуда Вишег војног дисциплинског суда, којом је Антићу изречена поменута дисциплинска казна.

Антић је оглашен кривим због дисциплинских преступа „учествовање у противправним синдикалним активностима“ из члана 149 тачка 27 Закона о Војсци Србије, у продуженом трајању, и „повреда начела непристрасности или политичке неутралности“ из члана 149 тачка 26 Закона о Војсци Србије, у продуженом трајању.

Самим тим, инсинуације које у појединим медијским написима доводе у везу престанак војне службе Новице Антића и недавне његове наступе у медијима у вези са стањем у војсци тенденциозно су стављене у контекст који не одговара истини, а све у циљу довођења јавности у заблуду и стварања искривљене слике о стварним разлозима.

У целокупном поступку у потпуности је испоштована комплетна процедура у складу с пресудама Вишег војног дисциплинског суда и Управног суда Републике Србије.

Срамно је да се на дан када Србија обележава Дан сећања на све страдале и прогнане Србе у оружаној акцији „Олуја“ Новица Антић бави политиканством и самопромоцијом, сазива конференцију за медије и напада председника Републике и врховног команданта Војске Србије и Војску Србије у једном од најтужнијих дана за све Србе. 
У саопштењу се подсећа на то да је од 2012. године, када је Министарство одбране преузео садашњи председник Александар Вучић, заустављено урушавање Војске Србије и да је данас она најјача оружана сила у региону.

Сталним улагањем државе наша војска је опремљена и модернизована савременим наоружањем и војном опремом, а материјални положај њених припадника континуирано се побољшава.

Данашњи војник спреман је и обучен да користи ново и модернизовано наоружање и војну опрему и сведок је великих улагања државе у даље опремање и подизање животног стандарда.

То једино не виде представници Војног синдиката Србије који уместо синдикалних питања у фокус свог деловања стављају политичку промоцију појединих представника синдиката кроз непрестану злоупотребу синдиката за личну промоцију, истиче се у саопштењу.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Ђедовић упутила честитку поводом Дана рудара

Следећа вест

Три медаље за Србију на првом CISM Балканском првенству у планинском трчању

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *