Обележен Дан рода авијације

Нема коментара Дели:

Београд, 2. август 2023.

Министарство одбране Владе Републике Србије саопштило је да је у команди и ваздухопловним јединицама Ратног ваздухопловства и ПВО свечано обележен Дан рода авијације – 2. август, у спомен на дан када је 1893. године донето наређење да се у дивизијама српске војске формирају ваздухопловна одељења.

Војне свечаности тим поводом уприличене су у Дому ваздухопловства у Земуну и на аеродромима „Пуковник-пилот Миленко Павловић“ у Батајници и „Морава“ у Лађевцима.

Пред свечаним стројем припадника Ратног ваздухопловства и ПВО сумирани су резултати рода авијације у години за нама и уручена су признања најистакнутијим појединцима, као и звања инструктора летења и златни летачки знакови пилота.

У оквиру обележавања празника, положени су венци крај спомен-обележја у част погинулим припадницима ратног ваздухопловства.

Свечаностима на аеродромима присуствовали су представници јединица Војске Србије, ранији команданти, породице погинулих војника и старешина, представници органа локалне самоуправе и Српске православне цркве, као и други уважени гости, наводи се у саопштењу.

Аутор: Танјуг

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Експо изложба огроман допринос развоју Београда и Србије

Следећа вест

Усвојен Предлог закона о управљању привредним друштвима која су у власништву Републике Србије

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *