Обележен Дан рода речних јединица и Дан Речне флотиле

Нема коментара Дели:

Београд, 4. август 2023.

Министарство одбране Владе Републике Србије саопштило је да је данас на сидришту „Ушће“ у Београду одржана војна свечаност поводом Дана рода речних јединица и Дана Речне флотиле Војске Србије.

У оквиру обележавања празника, сумирани су резултати рода и јединице у години за нама и уручена су признања за најбољи брод, најбољу посаду, односно послугу, као и награде и похвале најистакнутијим појединцима.

У осврту на резултате остварене у претходном периоду, истакнуто је да је Речна флотила данас савремена јединица Војске Србије, која се с поносом сећа своје историје и традиције, и која је стручно и технички оспособљена за реализацију задатака на пловним рекама, каналима и другим текућим и стајаћим водама Републике Србије.

Дан речних јединица и Дан Речне флотиле обележавају се 6. августа у знак сећања на дан када је, 1915. године, са Чукаричке падине поринут први српски ратни брод – оклопни чамац „Јадар“, чиме је отпочела богата и славна историја српске речне ратне флотиле, наводи се у саопштењу.

Аутор: Танјуг

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Континуирани рад државе на решавању стамбених потреба избеглица

Следећа вест

Војска поставила мост преко Великог бачког канала

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *