Обележена 206-годишњица смрти вожда Карађорђа

Нема коментара Дели:

Топола, 25. јул 2023.

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Никола Селаковић присуствовао је данас церемонији обележавања 206-годишњице смрти Ђорђа Петровића-Карађорђа, у цркви Цветог Ђорђа на Опленцу код Тополе.

Селаковић је том приликом поручио да су се наши преци борили да ми данас можемо да живимо у слободној, независној Србији, која сама одлучује о томе какву ће политику да води, како ће да се развија, шта ће да гради, у шта ће да улаже.

Срби су се побунили против поробљивача, против Османлија као окупатора, баш зато да би могли самостално да одлучују. То је оно за шта се боримо и данас, подвукао је министар.

Он је, говорећи о култури сећања, оценио да је то од велике важности, јер једино на такав начин оно што ми данас радимо добија свој пуни смисао.

Селаковић је поручио да ће ресорно министарство радити на томе да омладинске организације долазе на оваква места и догађаје чешће, како би учили о томе колико је била тешка и велика напорна борба за слободну Србију.

На нама је да земљу, коју су нам преци оставили као независну, градимо и унапређујемо, рекао је министар и изразио уверење у то да ће за неколико година крај Тополе пролазити савремени ауто-пут, који ће носити име по вођи Првог српског устанка.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Ухапшен осумњичени због пуцњаве на Вождовцу

Следећа вест

Помоћ верским заједницама у санирању штете од временских непогода

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *