Обележена 25-годишњица оснивања Дома за одрасла инвалидна лица у Земуну

Нема коментара Дели:
Обележена 25-годишњица оснивања Дома за одрасла инвалидна лица у Земуну

Београд, 21. јун 2023.
Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Владе Републике Србије Миомир Ђорђевић и помоћници министра у секторима за заштиту особа са инвалидитетом и социјалне заштите Биљана Барошевић и Биљана Зекавица присуствовали су данас обележавању 25-годишњице оснивања Дома за одрасла инвалидна лица у Земуну.

Ђорђевић је, честитајући јубилеј, изразио задовољство због стања у коме се налази ова установа, као и бројних садржаја, којима располажу корисници Дома.

Он је навео податак да је ове године Министарство уложило приближно 13 милиона динара за реконструкцију болничких кревета и медицинске опреме, као и да се ту налази једна од најсавременијих соба за физикалну терапију, која много помаже корисницима да остану што виталнији, а самим тим и да могу да се што дуже старају о себи.

Према његовим речима, Министарство ће и у наредном периоду издвајати средства како би се омогућили што квалитетнији услови живота корисницима за боравак у овом дому.

Барошевић је истакла да је Сектор за заштиту особа са инавлидитетом издвојио значајна средства за изградњу кошаркашког терена и теретане на отвореном како би корисници могли да тренирају и вежбају.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Казнити одговорне за загађење Дунава

Следећа вест

Милићевић пожелео успех осмацима на завршном испиту

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *