Обезбедити максималне резерве нафте и нафтних деривата

Нема коментара Дели:

Београд, 23. децембар 2022.
Министарка рударства и енергетике у Влади Републике Србије Дубравка Ђедовић разговарала је данас са генералним директором Нафтне индустрије Србије Кирилом Тјурдењевим о пословању компаније у текућој години, ситуацији на глобалном тржишту нафте и планираним инвестицијама у НИС-у.

Ђедовић је, током разговора којем су присуствовали и потпредседник Владе и министар финансија Синиша Мали и чланови Одбора директора НИС-а, нагласила да је ово рекордна година по резултатима за ту компанију.

Она је подсетила на то да је Србија власник 29,87 одсто акција компаније и да, у складу с тим, и држава и њени грађани, као сувласници НИС-а, очекују корист која произилази из одличних резултата.

Министарка је истакла да је приоритет сигурност снабдевања домаћег тржишта и рад домаће рафинерије, додавши да се, такође, наставља и праћење промена које се дешавају у Европи и свету, пре свега оних које су настале услед најављених санкција на руску нафту и нафтне деривате.

Ђедовић је рекла да је неодложан задатак да се пронађе најефикаснији и најсигурнији начин како би се обезбедиле највеће могуће резерве нафте и нафтних деривата, у чему је од велике важности отворени дијалог са представницима НИС-а.

Генерални директор НИС-а Кирил Тјурдењев изјавио је да компанија разуме све изазове и приоритете у којима се налази енергетски сектор и да ће увек пружати подршку обезбеђивању енергетске сигурности Србије.

Тјурдењев је рекао да НИС обезбеђује довољне количине нафте рафинерији у Панчеву која ради максималним капацитетом и тако ће бити и у наредном периоду, уз довољно нафте и нафтних деривата за домаће тржиште.

Такође, он је додао да ће наставити са инвестицијама које ће допринети енергетској сигурности и развијању пројеката у области зелене енергије.

Састанку у Министарству рударства и енергетике присуствовали су и представници Управе за резерве енергената.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Срби одлучни да се на миран начин супротставе терору Приштине

Следећа вест

Одлагање рока за пријем у радни однос преко конкурса до 2025. године

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *