Обијена црква Свете Петке у Сувом Долу

Нема коментара Дели:

Београд, 8. август 2023.

Канцеларија за Косово и Метохију Владе Републике Србије саопштила је да је само два дана након што је у мешовитом насељу Суви До, надомак Косовске Митровице, на амбуланти исписан графит терористичке „УЧК“, синоћ обијена црква Свете Петке у овом месту, и то ноћ уочи обележавања храмовне славе.

На цркви су обијена врата и испревртане свеће, а немили призор први је уочио свештеник ове цркве, који је јутрос поранио да се припреми за служење свете литургије. Oн је овај случај одмах пријавио полицији.

Црква Свете Петке се и раније често налазила на мети вандала и екстремиста, а у месту Суви До више пута је нападана и амбуланта.

Уместо да данас у миру и радости прославе празник, житељи овог села са зебњом страхују од нових напада и провокација и питају се због чега не могу у миру да обележе своје верске светковине.

Српска православна црква један је од стубова опстанка нашег народа на Косову и Метохији, а наше цркве места збора и окупљања српског народа, у којима би требало да се осећају безбедно.

Нажалост, овакви инциденти показују да запаљиве изјаве из Приштине и присуство Косовске полиције на северу само соколе изгреднике да ударају на објекте који су од виталног значаја за опстанак Срба на њиховим вековним огњиштима, наводи се у саопштењу.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Размена искустава Србије и САД у области трагања и спасавања

Следећа вест

Ухапшени држављани Чешке Републике због прања новца и продаје дроге

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *