Обијена црква у Клокоту на Задушнице

Нема коментара Дели:

Православна Црква Светог Петра и Павла у Kлокоту обијена је на Задушнице, а лопови су из ње однели новац и одређени мобилијар.

Да је у цркву проваљено, приметио је мештанин који помаже око цркве и који је овога јутра кренуо да је отвори за вернике.

Непознати починиоци, како се сумња, у цркву су провалили кроз прозор који су отворили пајсером.

Срамота је да Срби на Kосову и Метохији ни на Задушнице немају мира и да се њихови верски објекти скрнаве и налазе на мети чак и на дан када обележавају спомен на своје преминуле.

Овај случај најречитије говори о угрожености православне баштине и верских објеката на Kосову и Метохији, који су учестало мета вандала, пљачке, скрнављена, као и претензија на њихову имовину и поседе.

Само током прошле године на Kосову и Метохији забележено је више од 80 инцидената чије су мете били Срби, њихова имовина, гробови, цркве…

То јасно показује да свако нереаговање привремених инситутуција у Приштини, потпомогнуто индолентношћу међународне заједнице, шаље поруку изгредницима да су Срби и њихови објекти легитимна мета.

Због тога захтевамо да се сваки овакав случај расветли, а починиоци санкционишу, јер једино тако можемо градити мир и заједничко поверење.

Извор Канцеларија за Косово и Метохију

Претходна вест

Вучић: Све што желе од нас је да прихватимо независност Косовa

Следећа вест

Канцеларија за КиМ: Најстрожу казну за особу која је колима ударила српског дечака и побегла

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *