Обијена здравствена амбуланта у селу Гојбуља

Нема коментара Дели:
Извор текста и фотографије: Канцеларија за Косово и Метохију

Непознати починиоци обили су у току јучерашњег дана здравствену амбуланту у селу Гојбуља, у општини Вучитрн. На амбуланти је поломљено стакло на вратима и једно прозорско окно, а немили призор уочио je домар који ради у овој установи. Косовска полиција извршила је увиђај, али починиоци још нису откривени.

Здравствена амбуланта у селу Гојбуља је од виталног значаја за примарну здравствену заштиту и прву помоћ житељима овог села у коме живи неколико десетина Срба. Најновији инцидент посебно забрињава у периоду пандемије коронавируса, када је здравстевни систем оптерећен, а људи већ у великој мери уплашени за своје здравље.

Нажалост, ово није први пут да се ова здравствена станица налази на мети вандала. Иста ова амбуланта била је на мети изгредника и прошле године, али су мештани села успели да зауставе нападаче.

То говори у прилог томе да су на мети вандала све учесталије, не само верски објекти СПЦ на Косову и Метохији, већ се у време пандемије коронавируса интензивирају и напади на здравствене објекте у српским срединама на КиМ. Прошлог месеца на зиду здравствене амбуланте у Сувом Долу освануо графит са натписом УЧK, који је посебно узнемирио мештане.

Kанцеларија за Kосово и Метохију захтева од надлежних органа хитну реакцију и хапшење починилаца овог инцидента. Исто тако, тражимо да се појача безбедност у српским срединама на Kосову и Метохији и стане на пут угрожавању српске имовине и застрашивању српског народа.

Извор текста и фотографије: Канцеларија за Косово и Метохију

Претходна вест

Васкршња добротворна акција „Будимо људи“ 2021. љ. Г.

Следећа вест

Интервју са председником Савеза Срба Словеније Владимиром Кокановићем

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *