Одржана промоција полицијске професије у ОШ „Никола Тесла” у Винчи

Нема коментара Дели:

Београд, 22. март 2023.
Министар унутрашњих послова у Влади Републике Србије Братислав Гашић присуствовао је данас, у Основној школи „Никола Тесла“ у Винчи, промоцији полицијске професије и Средње школе унутрашњих послова „Јаков Ненадовић“, као и показној вежби и приказу рада организационих јединица овог министарства.

Државни секретар Министарства унутрашњих послова Жељко Бркић позвао је осмаке да од 1. септембра седну у школске клупе Средње школе унутрашњих послова у Сремској Каменици, која ће поново отворити своја врата након 15 година.

Средња школа унутрашњих послова је колевка српске полиције, која је одшколовала 38 генерација добрих и храбрих полицајаца, специјалаца, жандарма, указао је он.

Присутнима се обратио и директор ОШ „Никола Тесла“ Драгољуб Гачић, који је изразио очекивање да ће и из ове школе бити ученика који ће даље школовање наставити у плавој униформи и придужити се часном полицијском позиву.

Манифестација, којој је присуствовало више од 2.300 ученика из београдских школа, била је прилика да се друже са полицијским службеницима и кроз показне вежбе ближе упознају са радом, обученошћу и вештинама припадника Интервентне јединице 92, Жандармерије, ПЈП Полицијске бригаде, Хеликоптерске јединице, полазницима Центра за полицијску обуку, као и савременом опремом и наоружањем полиције кроз тактично-технички збор.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

У току рад на изменама и допунама медијских закона

Следећа вест

Дачић честитао Рамазан верницима исламске вероисповести

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *