Одржана седница Савета за праћење препорука УН за људска права

Нема коментара Дели:

Београд, 28. март 2023.
Министар за људска и мањинска права и друштвени дијалог у Влади Републике Србије Томислав Жигманов председавао је данас седници Савета за праћење примене препорука Уједињених нација за људска права, на којој су представљене информације од значаја за рад Савета у области извештавања према механизмима УН за људска права.

На првој седници у овом саставу, а 17. по реду од оснивања Савета 2014. године, такође је представљен и План рада овог радног тела Владе Србије за наредни период.

Жигманов је указао на то да се ове године обележава 75 година од усвајања Универзалне декларације о људским правима и да је у том контексту високи комесар за људска права УН позвао државе чланице да до краја године поднесу извештаје о предузетим активностима и мерама у области заштите људских права, уз оцену да ће и у том смислу рад овог савета добити на пуном значају.

Седници су присуствовали државни секретари, помоћници, заменици или шефова сектора из министарстава надлежних за спровођење препорука Уједињених нација, као и представници Привредне коморе Србије и Сталне конференције градова и општина.

Такође, присутни су били и представници Народне скупштине Републике Србије, заштитника грађана, повереника за заштиту равноправности, повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности, академске заједнице, Платформе организација за сарадњу са УН механизмима за људска права, организација цивилног друштва са којима Савет има потписане меморандуме о сарадњи, Тима за људска права УН-а и Мисије ОЕБС-а у Србији.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Наставак унапређења укупних односа са Белорусијом

Следећа вест

Неопходна већа заштита српске заједнице на централном Космету

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *