Омогућити Србима на Космету да гласају на изборима 3. априла

Нема коментара Дели:

Београд, 21. март 2022.
Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Петар Петковић изјавио је данас да Приштина жели да онемогући Србима да 3. априла гласају на Kосмету на председничким и парламентарним изборима и да условљавањем одржавања гласања покушава да натера Србију да призна такозвано Kосово.

„Све што политичари из Приштине изјављују поводом одржавања председничких и парламентарних избора на Kосову и Метохији 3. априла је најобичнија и најпровиднија лаж.

Јасно је од самог почетка да Приштина и Аљбин Kурти желе да онемогуће Србима да 3. априла гласају на Kосову и Метохији, на председничким и парламентарним изборима, и њихова једина права намера јесте да условљавањем одржавања избора покушају да натерају Србију да призна такозвано Kосово.

Зато је крајње време да Kурти престане да замајава целокупну јавност и међународну заједницу по питању његове наводне добронамерности око одржавања избора, јер у његове игре и лажи више нико не верује.

Београд се све време понаша одговорно, како би Срби на Kосову и Метохији одбранили своје основно људско право – право гласа, али у Приштини ни у једном тренутку није имао разумног саговорника.

Званични став Републике Србије и њених државних органа поводом новонастале ситуације биће саопштен сутра после седнице Савета за националну безбедност, када ће бити одлучено о наредним кључним и пресудним корацима и одлукама државе Србије.

Званични Београд очекује од земаља Kвинте да се јасно и недвосмислено одреде према уценама и саботажама Приштине, као и кршењу основних, грађанских и демократских права Срба са KиМ.

Београд се у свим досадашњим ситуацијама понашао одговорно и одмерено, као и Срби са Kосова и Метохије, чувајући мир и стабилност као највеће вредности, док је Kурти показао да жели да дестабилизује ситуацију на терену и изазове инциденте и нестабилност на простору Kосова и Метохије“, наводи се у изјави директора Канцеларије за Косово и Метохију.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Ивану Вујићу забрањено да посети Косово и Метохију

Следећа вест

Ни 18 година након погрома нема правде за Србе на Космету

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *