Опасне провокације Албанаца на северу Косова и Метохије

Нема коментара Дели:

Београд, 17. фебруар 2022.
Канцеларија за Косово и Метохију Владе Републике Србије саопштилa је да је у северном делу Kосовске Митровице данас око 13.30 часова дошло до опасне провокације, када је возило са косовским регистарским ознакама и заставом терористичке УЧK на хауби прошло центром града, а из њега је каменицама гађано неколико аутомобила.

Возило је примећено на улазу у Бошњачку махалу, а потом се са заставом УЧK и упаљеним сиренама провезло кроз неколико улица у северном делу Kосовске Мировице, у правцу Сувог Дола. Том приликом, каменицама су гађана паркирана возила и разбијена су стакла на аутомобилу у близини ПИО фонда.

Истовремено, четири возила са заставама УЧK примећена су и у селу Зупче, у општини Зубин Поток.

До ових опасних провокација долази баш у дану када се у Приштини обележава годишњица једностране и противправне сецесије и очигледно представља нови притисак на Србе, посебно на северу Kосова и Метохије, које представља опсесију Аљбина Kуртија и власти у Приштини.

Очигледна је намера албанских екстремиста да унесу немир у српске средине на Kосмету и изазову неодмерену реакцију српског народа у покрајини, али су Срби и овога пута показали одговорност и смиреност и нису насели на провокације.

Овакви инциденти одраз су немоћи политичара из Приштине, са Аљбином Kуртијем на челу, али и показатељ снажне, али узалудне опсесије да загосподаре севером Kосова и Метохије.

Махањем заставама злочиначке организације УЧK, од које су Срби на Kосову и Метохији страдали, не гради се ни поверење, ни мир ни суживот, већ поделе и раздори. Крајње је време да међународна заједница погледа истини у очи и увиди на које све начине Приштина, са Kуртијем на челу, покушава да дестабилизује прилике на простору Kосмета, наводи се у саопштењу.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Нарастајући талас насиља према Србима на Космету

Следећа вест

Влада неће престати да инсистира на расветљавању злочина у Ливадицама

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *