Опљачкана кућа породице Стевић из Грачанице

Нема коментара Дели:

Београд, 8. мај 2022.
Канцеларија за Косово и Метохију Владе Републике Србије саопштила је да је обијањем и пљачком куће Драгољуба Стевића из Грачанице овој породици директно угрожена егзистенција.

Из куће је украден новац који је овај домаћин чувао за лечење, а нестале су и друге вредне ствари.

Ово је други пут да се породица Стевић нашла на мети лопова и још један у низу инцидената који указује на тежак положај српског народа на Косову и Метохији, са циљем да се Срби онеспокоје, застраше и отерају са својих вековних огњишта.

Канцеларија за Косово и Метохију упорно апелује на представнике међународних организација који су задужени за безбедност Срба у јужној српској покрајини на угроженост српске заједнице на Космету и наставићемо и даље да инсистирамо да се сваки овакав случај расветли и починиоци приведу правди.

Београд води одговорну и конструктивну политику, а Срби на Косову и Метохији одлучни су да остану и опстану на својим огњиштима и никакве провокације са албанске стране неће утицати да се изазове непримерена реакција нашег народа.

То треба да схвате и политичари у Приштини и да коначно почну да комуницирају језиком верске и националне толеранције, јер досадашњом антисрпском реториком само стварају тензије на терену, наводи се у саопштењу.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Каменован хуманитарни аутобус који превози Србе повратнике

Следећа вест

Графити који славе УЧК ново застрашивање Срба на Космету

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *