Општинама 100 милиона динара за повећање безбедности у саобраћају

Нема коментара Дели:

Кула , 29. јул 2023.

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре у Влади Републике Србије Горан Весић уручио је данас у Kули представницима 11 градова и општина уговоре у оквиру програма подршке, кроз које је ресорно министарство издвојило 100 милиона динара за помоћ у примени иновативних решења у области саобраћаја.

У циљу повећања безбедности грађана на виши ниво, подршку у оквиру овог програма добили су Kикинда, Бољевац, Апатин, Сомбор, Владичин Хан, Kраљево, Блаце, Суботица, Власотинце, Димитровград и Kула.

Захваљујући овим средствима, уз новац који ће уложити саме општине и градови, између осталог, биће постављене камере за препознавање регистарских таблица, табле за мерење брзине, инсталирана светлосна сигнализација, систем за мерење возила у покрету и друго како би се осигурала већа безбедност грађана, а пре свега деце.

Весић је у обраћању присутнима истакао да као ресорни министар тежи ка томе да иницира креирање што више пројеката који ће користити локалним самоуправама, знајући колико им је потребна помоћ за наизглед мале ствари, али које су за људе у тим срединама веома значајне.

Он је констатовао да је Kула општина која на најбољи начин показује шта значи имати користи од равномерног развоја Србије, јер ће се ускоро наћи на ауто-путу, прузи којом ће се возити 120 километара на сат.

Према његовим речима, то је визија председника Републике – да се граде брзе пруге и саобраћајнице и решавају проблеми људи који су деценијама уназад деловали нерешиво, као и да се сваки део земље равномерно развија.

Министар је додао да је економска ситуација све боља и да ће ове године бити више страних директних инвестиција у односу на претходну, када их је било 4,4 милијарде евра.

Весић је поручио да ће се трудити да у будућности Србија има што више општина које ће се пријављивати за учешће у овом пројекту, да што више њих осети бољитак и да буду боља места за живот људи, јер је то политика Владе и министарства на чијем је челу.

Он је објаснио да је церемонијом уручења уговора у Kули, а не у Влади Србије, желео симболично да покаже да је заиста важно да се сваки део земље развија.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Премијерка упутила саучешће поводом смрти Давида Албахарија

Следећа вест

Влада Србије посвећена јачању веза са дијаспором

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *