Организован боравак на Тари за ђаке са Косова и Метохије

Нема коментара Дели:

Београд, 23. март 2023.
Канцеларија за Косово и Метохију Владе Републике Србије саопштила је да је организовала боравак на Тари за 50 ђака узраста од 3. до 6. разреда из северних општина са простора Косова и Метохије и из општине Исток.

Путовање се реализује од 20. до 27. марта, а за школарце су у сарадњи са домаћинима, Центром дечјих летовалишта, организовани разни образовно-забавни садржаји са аниматорима, као и обилазак природних лепота наше планине.

Канцеларија за Косово и Метохију тиме наставља са активностима у организицији путовања за наше школарце из социјално угрожених породица са простора Косова и Метохије, што се показало као изузетно позитивна пракса претходних година.

Током боравка на планини, ђаке је обишла помоћница директора Канцеларије за Косово и Метохију Светлана Миладинов, која им је поручила да ће ова канцеларија увек бити чврст ослонац нашем народу у покрајини и да ће наставити да улаже труд да се нашим најмлађима обезбеди квалитетније и здравије одрастање.

Миладинов је рекла да је боравак деце на планини веома важан како за социјализацију, тако и за њихово здравље, јер наша деца одрастају у специфичним условима.

Према њеним речима, Канцеларија је до сада организовала велики број путовања за наше малишане из јужне српске покрајине, подједнако и из општина јужно и северно oд Ибра.

Наставићемо са овим пројектима јер нам је сваки осмех нашег детета са простора Косова и Метохије сигнал да чинимо добре ствари за њих, а такође и подстрек да то радимо још више. Важно нам је да знају да је држава Србија њихов чврст ослонац и да ћемо уложити напоре да им оплеменимо школске дане, закључила је Миладинов.

Организован боравак на Тари за ђаке са Косова и Метохије

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Беговић разговарала са чланицама синдиката ФИНС

Следећа вест

Пробни завршни испит 24. и 25. марта

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *