Осмаци полагали пробни тест из српског, односно матерњег језика

Нема коментара Дели:

Београд, 25. март 2023.
Министар просвете у Влади Републике Србије Бранко Ружић обишао је јутрос ученике осмог разреда Основне школе „Бора Станковић“ на Бањици, који су полагали пробни тест из српског, односно матерњег језика и трећи тест из предмета по избору.

Ружић је ученицима пожелео срећу на пробном завршном испиту и истакао да је ово начин да провере своје знање, али и да се упознају са процедурама.

Остаће вам још довољно времена да употпуните своје знање до завршног испита у јуну. Задатке можете да вежбате на припремним часовима које школе организују, а на располагању вам је и портал еВежбаоница са више од 4200 различитих задатака, рекао је министар.

Он је подсетио и на то да ће ове године прва генерација ученика, уместо комбинованог теста, као трећи тест полагати један од пет предмета по избору.

Ученици су јуче, у петак, полагали пробни тест из математике, а данас српски, односно матерњи језик и трећи тест из изборног предмета. Највећи број ученика, њих 38 одсто определио се да као трећи тест полаже тест из биологије, за географију се одлучило 29 одсто, за историју око 16 одсто, њих девет одсто се пријавило да полаже хемију као изборни предмет, док се осам процената одлучило за физику.

Пробни завршни испит полаже око 64.747 ученика.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

У последња 24 часа 637 особа позитивно на коронавирус

Следећа вест

„Немачки павиљон“ није део културног добра Старо сајмиште – Логор Гестапоа

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *