Осуда поновног скрнављења спомен-плоче отетим новинарима

Нема коментара Дели:

Београд, 4. децембар 2021.

Канцеларија за Косово и Метохију Владе Републике Србије упозорила је данас на то да је недопустиво поновно скрнављење спомен-плоче постављене у спомен отетим новинарима Ђури Славују и Ранку Перенићу у Великој Хочи.

„Уместо да се до сада починиоци гнусних злочина над Славујем и Перенићем, али и другим медијским радницима, страдалим током година сукоба на Kосову и Метохији, пронађу и најстроже санкционишу, ми данас сведочимо поновном нападу на њих, са јединим циљем да се затре сваки спомен на њихово име и дело.

Kанцеларија за Kосово и Метохију о овом дубоко нецивилизацијском и вандалском чину обавестиће међународне представнике и затражиће да се починиоци овог злодела што пре открију и адекватно процесуирају.

Поред бројних изазова и проблема са којима се медији на српском језику на Kосову и Метохији свакодневно сусрећу, ово скранављење спомен-плоче њиховим колегама, нови је притисак на њих.

Ово је осми пут да се плоча новинарима Перенићу и Славују вандализује, што директно показује однос власти привремених институција у Приштини према српским медијским радницима“, наводи се у саопштењу.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Осуда поновног скрнављења спомен-плоче отетим новинарима

Следећа вест

Петковићу поново забрањено да посети Космет

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *