Отворен други циклус конкурса за пријем у специјалне јединице Војске Србије

Нема коментара Дели:

Београд, 1. август 2023.

Министарство одбране Владе Републике Србије саопштило је да су, на основу одлуке председника Републике и врховног команданта Александра Вучића, ресорно министарство и Војска Србије расписали данас други циклус конкурса за пријем нових припадника у 72. бригаду за специјалне операције и Одред војне полиције специјалне намене „Кобре“.

Пријаве за конкурсe, који ће бити отворени до 30. септембра 2023. године могу да поднесу сви заинтересовани младићи и девојке који имају до 30 година.

Они који испуне прописане опште и посебне услове, биће упућени на одговарајућа медицинска тестирања и психолошке процене, а затим и на провере физичких способности.

Све оне који успешно прођу захтевне здравствене, психофизичке и безбедносне критеријуме, очекује селективна обука која обухвата више елиминационих фаза, а најуспешнији кандидати добиће прилику да ступе у професионалну војну службу на одређено време у трајању од шест месеци уз могућност продужетка уговора о раду на период до три године и његовог каснијег обнављања.

Оне који постану припадници и стану у строј ових елитних састава Војске Србије уз континуирану обуку и усавршавање, очекује рад са најсавременијим наоружањем и опремом.

Место рада будућих припадника 72. бригаде је у гарнизону Панчево, док ће будући припадници „Кобри“ службовати у Београду.

На конкурсе се могу пријавити и кандидати који нису одслужили војни рок са оружјем, с тим што ће, пре упућивања на селективну обуку, морати успешно да савладају основну војну обуку.

Министарство одбране и Војска Србије позивају све заинтересоване кандидате да на делу докажу одговорност, спремност, храброст и патриотизам служећи својој земљи као припадници елитних специјалних јединица.

Детаљне информације о конкурсима за пријем у специјалне јединице могу се пронаћи на линку mod.gov.rs.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

За реконструкцију локалног пута у Рековцу 3,9 милиона динара

Следећа вест

Важност међусекторског рада у процесу европских интеграција

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *