Отворен Међународни ресавски сајам пољопривреде

Нема коментара Дели:

Свилајнац, 11. септембар 2024.

Државна секретарка Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Владе Републике Србије Јелена Благојевић изјавила је данас у Свилајнцу да Влада и ресорно министарство чине све како би се на најбољи могући начин помогло пољопривредним произвођачима.

Благојевић је, на отварању 57. међународног ресавског сајма пољопривреде, навела да се једна од активности која се спроводи односи на ребаланс буџета Србије за ову годину, чиме ће бити обезбеђена додатна средства за аграрни буџет.

Такође, како је додала, ради се на доношењу закона о изменама и допунама Закона о подстицајима у пољопривреди и руралном развоју, којим је отворена могућност да се изврши додатна исплата корисницима подстицајних средстава за квалитетне приплодне првотелке у износу од 100.000 динара по грлу, као и могућност регреса за сертификовано семе, у износу до 17.000 динара по хектару.

Државна секретарка је, говорећи о поменутој манифестацији, указала на то да традиција дужа од пола века сведочи о значају овог сајма, који, осим што пољопривредницима пружа прилику да представе своју производњу и грла стоке, отвара и могућности да успоставе нове контакте и размене знања и искуства.

Благојевић је напоменула да Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде подржава догађаје који за циљ имају подршку и оснаживање домаћих произвођача, као и промоцију пољопривредних богатстава и традиције.

Ресавски сајам пољопривреде одржава се под покровитељством Општине Свилајнац, а обухвата изложбу пољо-механизације, произвођача и дистрибутера сточне хране, произвођача средстава за заштиту биља, домаће хране, као и изложбу говеда сименталске расе, наводи се у саопштењу Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде.

Аутор фотографија: Општина Свилајна

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Подршка развоју општина Јабланичког управног округа

Следећа вест

Велики трговински ланци шанса за пласирање домаћих производа

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *