Отворен Васкршњи базар рукотворина жена у Београду

Нема коментара Дели:

Београд, 24. март 2023.
Министарка за бригу о породици и демографију у Влади Републике Србије Дарија Кисић поручила је данас, отварајући традиционални Васкршњи базар рукотворина жена, који је у Београду организовала Фондација „Њ. К. В. Принцеза Катарина”, да је жена стуб сваке породице и друштва.

Кисић је изразила задовољство због тога што изнова има прилику да види колико су жене креативне, способне и спретне и како праве уметничка дела, допринесећи на тај начин бољем квалитету живота њихових породица.

Министарка је изразила захвалност породици Карађорђевић на организовању традиционалних базара рукотворина, на којима жене имају прилику да изложе уникатне ручно рађене производе.

Катарина Карађорђевић је истакла да су на базару изложени производи жена које су биле приморане да напусте сигурност својих домова и живот наставе далеко од њих, а чије су рукотворине јединствене и израђене са пуно љубави.

Ово је заиста посебан дан за све нас јер заједно можемо да урадимо нешто велико и битно за друштво, рекла је принцеза Катарина, која је исказала захвалност Кисић на томе што препознаје значај традиционалних базара.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Расписивање избора за Национални савет албанске националне мањине

Следећа вест

Пријава за бесплатне уџбенике до 10. априла

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *