Отворена реновирана амбуланта у Сувом Грлу

Нема коментара Дели:

Србица, 8. децембар 2021.

Канцеларија за Косово и Метохију Владе Републике Србије саопштила је да је данас у селу Суво Грло, у општини Србица, отворена амбуланта, која је комплетно реновирана средствима ове канцеларије.

Ова здравствена установа, којој гравитира приближно 120 житеља Сувог Грла, већ сутра ће моћи да прими прве пацијенте, којима ће, поред лекара и медицинске сестре, бити доступно и санитетско возило 24 сата дневно.

Помоћница директора Канцеларије за Косово и Метохију Светлана Миладинов истакла је том приликом да је на овај начин омогућена још боља и квалитетнија здравствена заштита нашим сународницима у Сувом Грлу.

Она је подсетила на то да је Канцеларија у претходном периоду урадила анализу стања напуштених и оронулих здравствених установа и да се кренуло у њихову адаптацију.

Летос смо отворили реновирану амбуланту у селу Видање код Клине, данас још једну у Сувом Грлу. Свесни смо колико је важна квалитетна здравствена заштита и наставићемо са овим пројектом, поручила је Миладинов.

Према њеним речима, у овој фази следи реконструкција још осам амбуланти, и то у Добротину, Сувом Долу, Понешу, Стражи, Бушинцу, Босцу, Кололечу, Истоку, али и других у наредној години.

Такође, како је додала, упоредо са санацијом објеката, средствима Канцеларије за Косово и Метохију набавља се и неопходна опрема за постојеће здравствене установе.

Директорка Дома здравља Зубин Поток Татјана Влашковић навела је да ће реновирана амбуланта и доступнији лекар много значити за пружање квалитетније примарне здравствене заштите.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

За стамбено збрињавање у Косовској Каменици 23,2 милиона динара

Следећа вест

Званични Београд опет мета напада политичара из Приштине

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *