Отворено издвојено одељење ПУ „Косовски божури“ у Бабином Мосту

Нема коментара Дели:

Београд, 28. новембар 2022.
Канцеларијa за Косово и Метохију Владе Републике Србије саопштила је данас да је, захваљујући подршци и улагању ове канцеларије, отворено издвојено одељење Предшколске установе „Косовски божури“ у Бабином Мосту, у коме борави 30 малишана узраста до пет година.

Канцеларија је за опремање простора ове установе и набавку дидактичког материјала – комплетног инвентара, едукативног материјала, играчака, пројектор платна и за друге намене, издвојила приближно 700.000 динара како би деца имала пријатније и боље услове за боравак, игру, али и припрему за школу.

Помоћница директора Канцеларије за Косово и Метохије Светлана Миладинов изјавила је тим поводом да је ово значајна подршка одрастању наших најмлађих, посебно оних који живе јужно од Ибра.

Она је указала на то да Канцеларија континуирано подржава и реализује пројекте који утичу на побољшање квалитета живота нашег народа на Космету, а посебно су нам значајни пројекти подршке за наше најмлађе.

Према њеним речима, издвојено одељење Предшколске установе у Бабином Мосту уређено је по свим стандардима и не заостаје за најсавременијим установама овог типа у било ком делу Србије.

Изузетно нам је важно да наша деца у покрајини буду добро припремљена за ђачке дане, али исто тако да се кроз боравак у вртићу социјализују, развијају осећај припадности, заједништва и солидарности са својим вршњацима, објаснила је Миладинов.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Домаћи производи од значаја за јачање српске економије

Следећа вест

Просечна зарада без пореза и доприноса 74.981 динар

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *