Патријарх Порфирије уручио иконе Гарди Војске Србије

Нема коментара Дели:

Патријарх Порфирије уручио иконе Гарди Војске Србије
Београд, 10. март 2023.
Потпредседник Владе Републике Србије и министар одбране Милош Вучевић и начелник Генералштаба Војске Србије Милан Мојсиловић присуствовали су данас даривању икона које је патријарх српски Порфирије уручио Гарди Војске Србије.

Иконе Светог Ђорђа и Светог Деспота Стефана израђене су у манастиру Ковиљ и од данас су део Богослужбеног простора Гарде Војске Србије.

Вучевић је пренео да је у данашњим разговорима са патријархом истакнуто да ће Министарство одбране, Генералштаб Војске Србије и Српска православна црква посебно обележити 10 година од повратка верске службе у касарне и војне објекте.

Он је навео да је на састанку са патријархом било речи и о осталим темама које се тичу положаја и бољих услова за војне свештенике и боље организације црквених обреда у војним објектима.

Командант Гарде Никола Дејановић исказао је захвалност у име свих припадника ове јединице на дарованим иконама, истичући да их са захвалношћу прихватају као заоставштину за све генерације будућих гардиста и за све који су се заветовали и посветили своје животе служењу и одбрани Републике Србије.

Реч је о првој посети патријарха Порфирија Гарди Војске Србије, која је била прилика да припадници Гарде патријарху представе специфичности Богослужбеног простора, а патријарх је том приликом обишао и спомен собу Гарде Војске Србије, где се уписао у спомен књигу.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Кина одобрила групна туристичка путовања у Србију за своје грађане

Следећа вест

Мали добитник признања НАЛЕД-а „Реформатор године“

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *