Петковић честитао Дан студената академцима Универзитета у Приштини

Нема коментара Дели:
Петковић честитао Дан студената академцима Универзитета у Приштини

У име Канцеларије за Косово и Метохију и своје име, свим студентима Приштинског универзитета са привременим седиштем у Косовској Митровици честитам Дан студената.

Студенти и Приштински универзитет чувари су српског идентитета и институционалног присуства Републике Србије у нашој јужној покрајини, али и гарант будућности српског народа на Косову и Метохији.

Високо образовање представља стуб сваке, па и наше државне политике, Универзитет покретачку снагу и симбол трајања једног народа, а ви, млади и образовани људи будући сте носиоци академске мисли, критичке свести и друштвеног прогреса. Знања која понесете са ваших факултета подразумеваће нове покретачке идеје и слободне и јасне ставове, којима ћете сутра трасирати развојни пут Косова и Метохије, али и Републике Србије у целини.

И ове године, нажалост, ваш Дан обележавате у условима планетарне здравствене кризе, која и даље оставља последице на наставне активности, полагање испита и студентски живот у целини. Међутим, изазови са којима смо суочени, изнели су на површину стечена знања и технолошку писменост, који су омогућили да међу првима у региону започнете спровођење пројекта „учење на даљину“, на свим факултетима вашег Универзитета, због чега смо посебно поносни. Сваку похвалу заслужили сте што сте током целе године били укључени у хуманитарне активности, помажући вашим старијим и болесним суграђанима. На тај начин, још једном сте показали, да народ који има такву младост, не мора да брине за своју будућност.

Будите, као и до сада, вредни, младалачки искрени, интелектуално радознали, а ваше стечено знање и вештине искористићемо да Косово и Метохију заједничким снагама водимо путем напретка и просперитета.

Влада Републике Србије и Канцеларија за Косово и Метохију трудиће се да вам омогуће услове студирања по највишим светским стандардима и да ваша визија, храброст и знање буду вредновани онако како заслужујете.

Желим вам да се што пре вратите у регуларне токове студентског живота и да вам студентски дани буду најлепше што ћете кроз живот носити са собом.

Честитам вам ваш Дан!

Извор текста и фотографије: www.rtv.rs

Претходна вест

Гран при Фестивала у Карловим Варима за филм „Страхиња Бановић“

Следећа вест

Директор Петковић у дводневној посети КиМ, на Цвети у манастиру Високи Дечани

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *