Петковић честитао Ускрс по грегоријанском календару

Нема коментара Дели:

Београд, 16. април 2022.
Директор Канцеларија за Косово и Метохију Владе Републике Србије Петар Петковић честитао је данас београдском надбискупу Станиславу Хочевару, свештенству и свим верницима римокатоличке вероисповести, посебно католицима на Косову и Метохији, највећи хришћански празник Ускрс.

“Ваша Преузвишености,

Вама, свештенству и свим верницима римокатоличке вероисповести, посебно католицима на Косову и Метохији, честитам највећи хришћански празник Ускрс.

Дан Христовог васкрсења је Празник који нам доноси вековну наду и радост и који нас непрестано инспирише на добра и племенита дела. Својим страдањем на крсту, Христос је спасио људски род и отворио нам могућност за дубоко поимање истине новог рађања, са којом увек и изнова васкрсавају наша вера, љубав и снага.

Универзалне, свевременске цивилизацијске вредности које симболизује Ускрс, у свој својој величини и значењу, уткане су у међунационални склад и суживот људи различитих вера и нација у Републици Србији. Ти и такви односи најбољи су одговор на савремене изазове са којима се данас суочава васцели свет и извор су наше снаге у борби за бољу и сигурнију будућност свих наших грађана.

Нека предстојећи Празник унесе мир, срећу и благостање у домове верника и нека оснажи нашу веру у суштинске духовне вредности заједништва, узајамног поверења и разумевања.

Вама лично Ваша Преузвишености желим радост и благослов у сваком Вашем деловању, а пре свега добро здравље и духовни мир.

Нека је Срећан и благословен Ускрс!”, навео је Петковић.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Важење режима стикера на Космету није орочено до 21. априла

Следећа вест

Србија захвална Кипру на доследној подршци по питању Космета

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *