Петковић: Хапшење Дејановића наставак притиска и угњетавања српског народа на КиМ

Нема коментара Дели:

Припадници специјалне косовске полиције под пуним наоружањем упали су данас у просторије српске општине Kлокот и том приликом ухапсили градоначелника Божидара Дејановића.

Дејановић је под полицијском пратњом спроведен у Приштину и њему је одређено задржавање од 48 сати. Он је ухапшен без икаквог правног основа или ваљаних доказа, а непосредно након њега ухапшен је и Дејан Влајковић, директор одељења за Урбанизам општине Клокот.

Kанцеларија за Kосово и Метохију већ је обезбедила правног заступника Дејановићу и Влајковићу, а о поступању према њима обавестили смо све релевантне међународне институције.

Приликом упада у просторије општине, специјалне снаге косовске полиције извршили су преметачину, а у наставку акције упали су и у неколико српских кућа у којима живе политички представници Срба са Kосова и Метохије.

Најоштрије осуђујемо репресију и хапшење српског градоначелника општине Kлокот и застрашивање и одмазду над запосленима у згради општине.

Овакво брутално понашање косовске полиције представља наставак притиска и угњетавања којем су континуирано изложени српски представници на територији Kосова и Метохије, као и вид застрашивања народа и слања поруке да за њих нема мира и нормалног живота.

По среди је очигледна намера удара и притиска на изборну вољу грађана у српским срединама на Kосову и Метохији.

Тој врсти притисака српски народ је био изложен не само током изборне кампање него очигледно још снажније у периоду након избора.

Недопустиво је да неко баца сенку на убедљиву и историјску победу Српске листе која је неспорна и која је освојила 96,14 одсто гласова српског становништа на Kосову И Метохији.

Свакога дана сведоци смо бројних вести и видео прилога о бруталним изборним манипулацијама од стране албанских политичких представника који би сада очигледно желели да своје изборне махинације замаскирају нападом на Србе и представнике Српске листе.

Такве сценарије напада и бруталног обрачуна са српским народом на Косову и Метохији нећемо дозволити и збот тога тражимо хитну и одлучну реакцију релевантних међународних организација као и Брисела.

Извор текста и фотографије: Канцеларија за Косово и Метохију

Претходна вест

Погром над Србима на Косову 2004.: Зулум без казне!

Следећа вест

Петковић и Пешић за већу безбедност у саобраћају деце на КиМ

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *