Петковић и Пешић за већу безбедност у саобраћају деце на КиМ

Нема коментара Дели:

Директор Kанцеларије за Kосово и Метохију др Петар Петковић састао се данас са директором Агенције за безбедност саобраћаја Душком Пешићем с којим је разговарао на који начин би две институције могле заједнички да раде са житељима у српским срединама на Kосову и Метохији у вези са подизањем свести о безбедности у саобраћају.

Посебна пажња стављена је на безбедност најмлађих учесника у саобраћају. Договорено је да сви ђаци прваци и деца предшколског узраста у српским срединама у покрајини добију бесплатне примерке едукативне књиге и бојанке „Пажљивко“ коју је припремила Агенција за безбедност саобраћаја с циљем подизања свести најмлађих о важности одговорног и сигурног понашања у саобраћају.

У наредном периоду, у плану је и да се одржи више трибина, радионица и едукативних представа које већ годинама реализује Агенција за безбедност саобраћаја, а које ће бити приказане најмлађим житељима у српским срединама на Kосову и Метохији.

Током састанка, Петковић и Пешић су разговарали и о томе да све породиље на територији Kосова и Метохије по изласку из породилишта на поклон добију дечје аутоседиште да би се и на тај начин додатно осигурала безбедност наших најмлађих и мајкама пружила неопходна подршка.

Директор Kанцеларије за Kосово и Метохију Петар Петковић захвалио је директору Агенције за безбедност саобраћаја Душку Пешићу на лепој и корисној иницијативи да се спроведу овакве едукативне акције и поручио да ће Kанцеларија и он лично увек подржати такве идеје.

Извор текста и фотографије: Канцеларија за Косово и Метохију

Претходна вест

Петковић: Хапшење Дејановића наставак притиска и угњетавања српског народа на КиМ

Следећа вест

Поезијом и песмом кроз свет

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *