Петковић и представници Српске листе примили вакцину против Ковида-19

Нема коментара Дели:

Директор Канцеларије за Косово и Метохију примио је данас вакцину против корона вируса у Дому здравља Рашка и том приликом поручио да свако са КиМ ко жели да се вакцинише може то да уради у Рашкој, Бујановцу и Куршумлији.

Он је новинарима након вакцинације рекао да док се у свету велики боре за вакцине „мала Србија“ успела је да обезбди вакцине.

„Ми смо данас друга земнља, не у ЕУ, већ у Европи по броју вакцинација, односно људи који су се вакцинисали. То вам говори да је Србија данас јака и да смо захваљујући председнику Александру Вучићу и нашим пријатељима у могућности да обезбедимо више врста вакцина како би имунизација била на што већем новоу“, рекао је Петковић.

Он је казао да вакцинација нашег народа са простора КиМ траје већ неколико недеља.

„У Приштини с једне стране желе да ставе вакцине на ломаче и терају наше лекаре као највеће криминалце, а овде у централној Србији се трудимо да учинимо све да сваки наш човек који жели буде вакцинисан. Само вакцином можемо да победимо корона вирус, а тада побеђују Србија и будућност“, рекао је Петковић.

Заједно са Петковићем вакцину су примили и грађани из јужне српске покрајине, лидери Српске листе и политички представници Срба са Косова.

Лидер Српске листе Горан Ракић захвалио је председнику Србије што је обезбедио вакцину и истакао да сви који желе да је приме потребно да се пријаве у Дому здравља.

„Примили смо вакцину како би смо победили овај вирус који је погодио цео свет. Хвала лекарима и свима у здравственим установама“, рекао је Ракић.

Осим њега вакцину су примили и потпредседници СЛ Милан Радојичић, Игор Симић, градоначелник Северне Митровице Милан Радојевић.

Они су у Рашку дошли како би се уверили на који је начин организована вакцинација грађана Србије са КиМ.

Извор: Канцеларија за Косово и Метохију

Претходна вест

Петковић: Да је способан да се стиди, Јеремић би био постиђен

Следећа вест

Канцеларија за КиМ: Поповићу онемогућен улазак на КиМ

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *