Петковић: Курти директно поткопава будућност дијалога

1 коментар Дели:

Данашње поруке Аљбина Kуртија којима доводи у питање формирање Заједнице српских општина и Србији прети потраживањем наводне ратне одштете директно поткопавају сваку могућност и будућност дијалога.

Овај захтев додатно је апсурдан када се узме у обзир да је према међународном праву немогуће да једна покрајина потражује ратну одштету од своје државе.

Основи предуслов за наставак разговора је грађење међусобног поверења, а тога нема без поштовања и спровођења до сада потписаних споразума.

Београд је као кредибилан партнер у дијалогу испунио све своје међународно преузете обавезе и очекује да са друге стране преговарачког стола има поузданог саговорника који је такође спреман да имплементира договорено.

Због тога очекујемо да Приштина напусти изборну и ратничку реторику и уместо претњи „великом Албанијом“ или негирања својих обавеза, приступи формирању Заједнице српских општина онако како је пре 2894 дана договорено у Бриселу, без накнадних једностраних интерпретација.

Београд ће увeк бити спреман да разговара и подржи иницијативе и споразуме који за циљ имају грађење заједничке будућности и мира на овим просторима, али на уцене никада неће пристати.

Извор текста и фотографије: Канцеларија за Косово и Метохију

Претходна вест

Канцеларија за КиМ: Срамна казна Крстићу, жртва политичког прогона

Следећа вест

Петковић примио грађане из Грачанице, обезбеђена нова радна места

Прочитајте још

1 коментар

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *