Петковић: Куртијеве најаве угрожавају мир на западном Балкану

Нема коментара Дели:

Аљбин Курти најављујући стварање законских основа за референдум о уједињењу самопроглашеног Косова и Албаније, односно стварању такозване велике Албаније, не руши само међународно право, већ и сваку могућност стварања трајног мира и стабилности на западном Балкану.

Косово и Метохија, као интегрални део територије Србије, не може да се уједини са неком другом државом, а сваки једнострани покушај да се то уради изазвао би несагледиве последице и на трајан начин неповратно уништио сваку могућност да се српско-албански односи развијају у правцу пријатељства и сарадње.

Подсећам да је такозвана велика Албанија фашистички концепт, који подразумева насилно прекрајање граница и стварање етнички чистог албанског простора на рачун суседних држава и народа, и сваки корак у том правцу значио би потпаљивање новог бурета барута на Балкану.

Међународна заједница мора да хитно и оштро реагује на наговештај велике невоље и трагедије чији је Курти весник, јер давање ветра у једра великоалбанском пројекту не може да изроди ништа добро.

Извор Канцеларија за Косово и Метохију

Претходна вест

Канцеларија за КиМ најоштрије осуђује рањавање двојице Горанаца

Следећа вест

Вучић: Србија спремна за дијалог – компромис неопходан, без рокова

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *