Петковић: Напад на српског младића у Грачаници инспирисан порукама мржње Приштине

Нема коментара Дели:

Најновији инцидент од стране албанских изгредника, на чијој мети се овог пута нашао деветнаестогодишњи младић српске националности Л. Д. из Грачанице, последица је неодговорне политике и антисрпске реторике коју месецима воде политички лидери у Приштини.

Само пар дана раније на северу Косовске Митровице двојица српских младића нападнута су флашама, без икаквог повода, док су седела у кафићу, а нападачи су узвикивали псовке на албанском језику.

Захтевамо од представника привремених органа у Приштини да под хитно прекину са антисрпском реториком којом инспиришу овакве нападе.

Евидентно је да када нема дијалога између Београда и Приштине и када се албански политичари утркују у говору мржње и нетрпељивости према Србима, насиље ескалира на улици и директно утиче на свакодневни живот људи на Косову и Метохији.

Најоштрије осуђујем овакав и сваки вид насиља, и вербалног и физичког. Након напада на православне верске објекте, игумана манастира Високи Дечани, те српске здравствене установе, насиљу су сада изложена и српска деца на Косову и Метохији.

Зато тражимо од представника међународних снага на КиМ, који имају дужност да обезбеде мир и сигурност за српски народ у покрајини, да најозбиљније схвате ове све учесталије инциденте и предузму све мере из своје надлежности како се они не би више понављали.

Извор текста и фотографије: Канцеларија за Косово и Метохију

Претходна вест

Борба за узурпирану имовину на КиМ тежак и болан процес

Следећа вест

Петковић упознао амбасадора Кипра са током дијалога и ситуацијом на КиМ

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *