Петковић примио грађане из Грачанице, обезбеђена нова радна места

Нема коментара Дели:

Директор Kанцеларије за Kосово и Метохију Петар Петковић примио је данас у Палати „Србија“ 17 грађана с Kосова и Метохије незадовољних резултатима конкурса за пријем у KБЦ Приштина, са привременим седиштем у Грачаници.

Они су у конструктивној и добронамерној атмосфери разговарали више од три сата о могућностима за ново запослење, али и свим другим проблемима са којима се свакодневно сусрећу на простору Kосова и Метохије.

Директор Kанцеларије за Kосово и Метохију упознао их је са чињеницом да је у петак расписан нови конкурс за 26 радних места у KБЦ Грачаница и да ће на посао моћи да рачунају они који испуњавају прописане услове, али и према приоритетима у односу на своју породично-материјалну ситуацију на чему ће лично инсистирати. Он им је поручио да је држава Србија ту за њих и да се труди да решава проблеме, али да није у могућности да одједном реши све њихове захтеве, али да ће се о сваком оправданом ангажовати.

Током састанка свако од учесника изнео је Петковићу своје проблеме на Kосову и Метохији који се нису тицали само запослења на конкурсу, већ и помоћи при адаптацији кућа, добијању грађевинског материјала, помоћи при обрађивању земље, остваривању права на социјалну помоћ… Он им је поручио да ће Kанцеларија свуда где је то могуће наћи начин да им помогне. Једна од молби односила се и на то да се побољшају услови школског превоза на територији централног Kосова и Метохије, предложено је да се побољша рад амбуланти у сеоским подручјима и ти проблеми ће бити решени у најкраћем могућем року. Током састанка, обезбеђено је и пет радних радних места за позицију геронто-домаћица.

Састанку су присуствовали и помоћници директора Kанцеларије за KиМ Светлана Миладинов из сектора за социјална питања и људска права, Јелена Стојковић из сектора за планирање и реализацију инфраструктурних пројеката, Веселин Kочановић из сектора за подршку привреди, пољопривреди и руралном развоју и Душан Јововић, помоћник директора задужен за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ.

Ово је други састанак који је Петковић одржао са грађанима незадовољним резултатима конкурса за пријем у КБЦ Грачаница, а претходно је 17. марта у Грачаници разговарао са њих седамдесет.

Извор текста и фотографије: Канцеларија за Косово и Метохију

Претходна вест

Петковић: Курти директно поткопава будућност дијалога

Следећа вест

Петковић: Нервоза албанских политичара одговор на Вучићеву политику мира

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *