Петковић: Приоритет Вјосе Османи уместо дијалога је мржња према Србима

Нема коментара Дели:
Петковић: Приоритет Вјосе Османи уместо дијалога је мржња према Србима

Нови циклус у политичким односима са Београдом, уместо порукама о дијалогу и заједничком решавању проблема, Вјоса Османи наставила је кампањом мржње и непријатељства према Београду.

Од две изјаве које је за мање од 24 сата госпођа Османи дала са нове позиције у оквиру Привремених институција самоуправе, обе су биле уперене према Београду и обојене отвореним анимозитетом према српским народу.

То веома јасно говори да ће приоритети нове власти у Приштини, уместо дијалога и трагања за компромисом бити огољена мржња према Србима.

У томе, нажалост, није усамљена јер запаљиву антисрпску реторику наставља да подгрева и њен политички ментор Аљбин Kурти.

Уместо тога, Османи и Kурти треба да смогну снаге да превазиђу антисрпску опсесију и окрену се дијалогу, компромису, разговору, заједничком трагању за решењем и испуњавању међународно признатих обавеза.

Београд је на том путу пуних осам година и упркос свим опструкцијама Приштине, уценама и претњама, истрајава у напорима да осигура стабилну будућност и мир за све народе на овим просторима.

Извор текста и фотографије: Канцеларија за Косово и Метохију

Претходна вест

Канцеларија за КиМ: Реакција Приштине о манастиру Високи Дечани доказ угрожености српске баштине

Следећа вест

Интервју са директором АНИП „Веселин Маслеша“из Бања Луке Немањом Кнежевићем

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *