Петковић разговарао са игуманијом Пећке патријаршије, мати Харитином

Нема коментара Дели:

Директор Kанцеларије за Kосово и Метохију др Петар Петковић разговарао је данас у Београду са игуманијом манастира Пећка патријаршија, мати Харитином.

Петковић је игуманији Харитини пренео бригу Kанцеларије и своју лично за заштиту верске и културне баштине на KиМ и истакао пројекте које Канцеларија спроводи на њиховој обнови, промоцији и заштити.

Током искреног и отвореног разговора, Петковић се са мати Харитином дотакао и питања безбедности сестринства Пећке патријаршије и изазовима са којима се оне свакодневно сусрећу.

Директор је игуманији Харитини честитао избор новог патријарха, његове светости господина Порфирија под чијом управом је и ставропигијални манастир Пећка патријаршија, духовно седиште српских патријарха.

Њих двоје разговарали су и о епидемиолошкој ситуацији на Kосову и Метохији и на који начин Kанцеларија може да помогне у одговору на последице пандемије вируса Kовид 19.

Састанку у Палати „Србија“ присуствовао је и др Душан Јововић, помоћник директора задужен за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ.

Извор Канцеларија за Косово и Метохију

Претходна вест

Вучић: Србија спремна за дијалог – компромис неопходан, без рокова

Следећа вест

Брезовица (Штрпце)

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *