Петковић упутио саучешће поводом смрти игуманије Теодоре

Нема коментара Дели:

Петковић упутио саучешће поводом смрти игуманије Теодоре
Београд, 10. март 2023.
Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Петар Петковић упутио је данас изразе саучешћа поводом смрти игуманије манастира Грачаница мати Теодоре.

„У име Канцеларије за Косово и Метохију и своје име, епископу рашко-призренском и косовско-метохијском Теодосију, часном сестринству манастира Успења Пресвете Богородице у Грачаници и српском народу на Косову и Метохији, упућујем изразе најдубљег саучешћа поводом упокојења игуманије Теодоре.

Схимонахињу Теодору, игуманију манастира Грачаница, памтићемо као снажну и енергичну особу, непоколебљиве вере, која је била духовни стуб и ослонац српском народу на Косову и Метохији.

Мати Теодора је лично и у молитвама била са верним српским народом у најтежим тренуцима новије историје и деценије свога живота и пожртвованог рада посветила је очувању српске православне баштине и живе вере на Косову и Метохији.

Манастир у Грачаници је, захваљујући њој и њеним сестрама, остао један од највећих центара српске вере православне и духовни светионик читавом српском народу, на чему ће јој свеколико Српство бити довека захвално.

Српски народ, посебно њена духовна деца на Косову и Метохији, памтиће је вечно са љубављу и захвалношћу.

Вечан спомен и Царство Божје”, навео је Петковић.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

На болничком лечењу 230 пацијената оболелих од COVID-19

Следећа вест

Пред нама је година наставка важних реформи

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *