Петковићу по четврти пут онемогућено да посети Космет

Нема коментара Дели:

Београд, 23. новембар 2021.

Kанцеларија за Kосово и Метохију Владе Републике Србије саопштила је да су власти привремених институција у Приштини данас забраниле директору те канцеларије Петру Петковићу да посети покрајину и присуствује сутрашњој ктиторској слави манастира Високи Дечани.

Поред овога, Петковић је током дводневне посете Kосмету 24. и 25. новембра требало да обиђе и више социјално угрожених и повратничких српских породица и уручи им преко потребну помоћ.  

Међутим, како се наводи, ниједна забрана неће спречити званични Београд да настави да помаже наш народ и улаже у српске средине и то Аљбин Kурти никада неће моћи да спречи.

Ово је већ четврти пут да власти у Приштини онемогућавају директору Kанцеларије да посети покрајину. Зато се поставља питање да ли су међународни фактори уопште спремни да зауздају Kуртија у његовом рушилачком походу на све тековине Бриселског споразума и других договора постигнутих у Бриселу током процеса дијалога. 

Са сваким новим потезом који повуче, Kурти нас удаљава од дијалога и процеса нормализације односа и оваквим забранама директно крши све споразуме о слободи кретања и званичним посетама, поред свих осталих договора које не поштује.

О најновијој забрани обавестићемо све међународне факторе, као и посредника у дијалогу Београда и Приштине Мирослава Лајчака, који данас борави у посети Београду.

Питање је како је то дозвољено Kуртију да прави „Велику Албанију“, а није дозвољено званичним представницима Београда да посете свој народ и своје светиње на Kосмету.

На који начин овакве забране доприносе нормализацији односа, поготову имајући у виду да је посета најављена у складу са споразумом о званичним посетама и на време, наводи се у саопштењу.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Неприхватљив притисак на Србе на Космету

Следећа вест

Међународна заједница мора да реагује на ратнохушкачке изјаве Аљбина Куртија

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *