Петковићу забрањено да присуствује обележавању годишњице убиства српских жетелаца у Старом Грацком

Нема коментара Дели:

Београд, 22. јул 2023.

Канцеларија за Косово и Метохију саопштила је данас да су власти привремених институција у Приштини забраниле директору ове канцеларије Петру Петковићу да сутра присуствује обележавању 24 – годишњице мучког убиства 14 српских жетелаца у Старом Грацком.

Иако је Петковић најаву да 23. јула планира да присуствује парастосу српским мученицима у Старом Грацком послао на време и у складу са свим важећим споразумима, данас је стигло обавештење да му се посета забрањује и то без икаквог образложења.

Једно је сигурно – колико год пута Приштина забрањивала Петковићеве посете, истину о страдањима српског народа од руке албанских екстремиста не могу, нити ће икад моћи да ућуткају и забране, јер док је и последњег Србина он ће сведочити о патњама и мукама страдалног српског народа на простору Косова и Метохије.

Потезом да Петковићу забране присуство на парастосу у Старом Грацком власти привремених институција у Приштини поново су демонстрирале да, уз кршење свих постигнутих споразума, српске жртве и страдања користе искључиво зарад својих политикантских интереса.

Очигледно је да Аљбина Куртија не занима никаква нормализација односа, смиривање тензија и деескалација, већ само како да терорише и малтретира Србе јер на томе гради своју политичку каријеру, додаје се у саопштењу.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Претходне ноћи Сектор за ванредне ситуације интервенисао 96 пута

Следећа вест

Апел грађанима да се придржавају безбедносних мера током временских непогода

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *