Почела реконструкција школског платоа у Ораховцу

Нема коментара Дели:

Београд, 5. децембар 2022.
Канцеларија за Косово и Метохију Владе Републике Србије саопштила је да су јуче започели радови на реконструкцији платоа у Ораховцу испред објекта у којем се заједно налазе две српске школе – Основна школа „Доситеј Обрадовић“ и Гимназија „Ораховац“, а које финансира та канцеларија.

Поред поплочавања, које ће бити завршено до краја недеље, планирани су и радови на обнови фасаде, сређивање ограде и поставка новог мобилијарa, уз монтирање новог коша за кошарку.

Ово је једина српска школа у Ораховцу, а гимназију похађају и деца из Велике Хоче. Зграда некадашњег Дома културе је након рата 1999. године преуређена у школу, а данас у овом објекту наставу похађају 43 ученика основне и девет ученика средње школе.

Помоћница директора Канцеларије за Космет Јелена Стојковић истакла је да ће ђаци, захваљујући овој реконтрукцији, имати на располагању и терен за спортске активности.

Стојковић је навела да ће реконструкција школског платоа допринети и лепшем изгледу дворишта школе и осигурати безбедан приступ школској згради, како ученика тако и возила која допремају огревни материјал и школску опрему.

Она је указала на то да су оваква улагања Канцеларије у инфраструктуру изузетно важна за наше младе који живе у енклавама јер они одрастају у специфичнијим условима од својих вршњака који живе у другим деловима Србије.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Насилан упад КПС у просторије Општине Зубин Поток

Следећа вест

Српски спорт у 2022. години

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *