Почели званични разговори делегације Србије са Мисијом ММФ-а

Нема коментара Дели:

Београд, 23. март 2023.
Народна банка Србије саопштила је да су пленарним састанком који је данас одржан у тој институцији почели званични разговори представника Републике Србије са Мисијом Међународног монетарног фонда (ММФ).

Делегацију Србије предводи гувернер Народне банке Србије и гувернер Републике Србије у Међународном монетарном фонду Јоргованка Табаковић, a у разговорима је учествовао и потпредседник Владе и министар финансија Синиша Мали са сарадницима.

Мисија ММФ-а, коју предводи Донал Мекгетиган, боравиће у Београду до 4. априла, а разговори који су данас почели одвијају се у оквиру првог разматрања резултата стендбај аранжмана који је одобрен Србији 19. децембра 2022. године, као и поводом редовних консултација по члану IV Статута Међународног монетарног фонда.

Током мисије биће размотрени спровођење и ефикасност мера економске политике у условима изазова који долазе из међународног окружења, изгледи српске економије у наредном периоду и реализација циљева економског програма који је подржан стендбај аранжманом.

Програм има за циљ очување макроекономске и финансијске стабилности, јачање отпорности привреде у условима глобалне енергетске кризе и подстицање високог, еколошког, инклузивног и одрживог раста у средњем року.

Поред тога, обавиће се и консултације по члану IV Статута Међународног монетарног фонда, што се редовно чини са свим земљама чланицама у оквиру надзорне функције ове међународне финансијске институције.

Претходне консултације с Републиком Србијом обављене су 2021. године, наводи се у саопштењу.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Предузете мере на расветљавању околности туче на Новом Београду

Следећа вест

Организован боравак на Тари за ђаке са Косова и Метохије

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *