Почео Самит лидера у оквиру иницијативе „Отворени Балкан“

Нема коментара Дели:

Београд, 2. септембар 2022.
Самит лидера регионалне иницијативе „Отворени Балкан“ почео је данас у Београду у присуству председника Србије Александра Вучића и премијера Албаније и Северне Македоније – Едија Раме и Димитра Ковачевског.

Самит се одржава у Палати Србија, у присуству председнице Владе Србије Ане Брнабић, премијера Црне Горе Дритана Абазовића, председавајућег Већу министара БиХ Зорана Тегелтије, министра спољних послова и спољне трговине Мађарске Петера Сијарта и министра спољних послова Републике Турске Мевлута Чавушоглуа.

Како је планирано, у 11 часова уследиће састанак лидера са представницима институција задуженим за привлачење инвестиција у оквиру иницијативе „Отворени Балкан“.

Лидери ће од 12 до 13 часова одржати састанак са представницима кризних група за снабдевање храном и енергентима у оквиру поменуте иницијативе, док ће у 13 бити потписани билатерални документи и одржана заједничка конференција за медије.

Самиту је претходило јучерашње отварање Међународног сајма вина „Винска визија Отвореног Балкана“, под покровитељством влада Србије, Северне Македоније и Албаније, који ће трајати до 4. септембра.

Почео Самит лидера у оквиру иницијативе „Отворени Балкан“

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Утврђене малопродајне цене деривата нафте до 9. септембра

Следећа вест

Заједнички инфраструктурни пројекти Србије и Северне Македоније

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *