Почиње изградња нове куће за породицу Максимовић из Косовског Поморавља

Нема коментара Дели:

Београд, 20. децембар 2022.
Канцеларија за Косово и Метохију Владе Републике Србије саопштила је да ће десеточлана породица Максимовић из засеока Ручевица, у близини села Ајновце, добити нову кућу захваљујући средствима ове канцеларије.

Три генерације ове социјално угрожене породице, у којој је троје мале деце узраста 9, 7 и 4 године, до сада су живели у трошној кући старој преко 100 година.

Радови ће, како је најављено, почети почетком наредне године и Максимовићи ће се брзо уселити у нови дом.

Помоћница директора Канцеларије за Косово и Метохију за инфраструктурне пројекте Јелена Стојковић рекла је да је веома поносна на овај пројекат, пре свега зато што ће малишани из породице Максимовић, Филип, Матеја и Богдан, одрастати у здравијим условима.

Она је подсетила на то да је ово само једна у низу помоћи породицама у Косовском Поморављу, наводећи да је само током ове године издвојено укупно 89 милиона динара за стамбену градњу у овом делу Космета, кроз изградњу кућа, реконструкцију, санацију и адаптацију стамбених објеката, од чега је велики део издвојен и за помоћ у грађевинском материјалу.

Ми ћемо наставити и у наредној години да улажемо у инфраструктурне пројекте, како у Поморављу, тако и у свим деловима Косова и Метохије, јер нам је важно да наш народ остане на својим вековним огњиштима, у новим домовима које ће оставити својим будућим поколењима, закључила је Стојковић.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Одлагање рока за пријем у радни однос преко конкурса до 2025. године

Следећа вест

Међународна заједница под хитно да реагује на претње Србима на северу Космета

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *