Почиње изградња савременог парка у Горњем Милановцу

Нема коментара Дели:

Горњи Милановац, 1. август 2023.

Министар државне управе и локалне самоуправе у Влади Републике Србије Александар Мартиновић посетио је данас Горњи Милановац, где је у насељу Ивице обишао почетак радова на изградњи новог парка са модернизованим дечјим игралиштем, теретаном на отвореном и комплексом спортских терена са вештачком травом.

За реализацију овог пројекта Министарство државне управе и локалне самоуправе је из Буџетског фонда издвојило 15 милиона динара. Према најавама, савремени парк могао би да буде отворен већ у септембру ове године.

Мартиновић је, напоменувши да је у Горњем Милановцу на сваком кораку видљиво да Oпштина инвестира у изградњу добрих оквира за живот грађана, посебно омладине, објаснио да се изградња овог комплекса уклапа у циљ државе Србије да млади остану да живе и раде, али и заснују породице у срединама где су рођени.

Министар је указао на то да ова општина има развијену привреду и да ту послују фирме које имају дугогодишњу традицију, додавши да и локална самоуправа негује добру сарадњу са компанијама које раде на њеној територији.

Он је истакао да је Општина увела низ субвенција за пољопривредне произвођаче, те да је то још један показатељ бриге о људима, истакавши да ће ресорно министарство и даље бити поуздан партнер и наставити да унапређује услове живота грађана, не само у овој општини, него свим другим крајевима Моравичког округа.

Такође, Мартиновић је обишао и Јединствено управно место (ЈУМ) у Горњем Милановцу, које је међу првима отворено у Србији уз финансијску помоћ Министарства државне управе и локалне самоуправе, у октобру 2020. године.

Министар је указао на то да је ЈУМ значајно достигнуће односа управе са грађанима, јер корисници не морају да иду од шалтера до шалтера, већ услуге које им пружа локална самоуправа добијају на једном месту, укључујући информације о томе где се налази њихов предмет и у којој је фази решавања.

Општина је, како је указао, у овом ЈУМ-у постигла ниво ефикасности да издаје грађевинске дозволе у року од три дана.

Мартиновић је у Горњем Милановцу одржао састанак са председником Општине Дејаном Ковачевићем и том приликом је општинској управи поклонио 20 лаптоп рачунара у циљу даљег развоја електронске управе, након чега је обишао и дестилерију „Горда”.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Војска Србије први пут обележила крсну славу

Следећа вест

Одата почаст деспоту Стефану Лазаревићу у манастиру Манасија

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *