Подршка матице Србима у Хрватској у свим области у којима је то потребно

Нема коментара Дели:

Београд, 8. август 2023.

Министар без портфеља у Влади Републике Србије задужен за координацију активности и мера у односима са дијаспором Ђорђе Милићевић примио је данас делегацију Савеза српских удружења Хрватске (ССУХ).

Милићевић је поручио да ће држава Србија, поштујући законе Хрватске, учинити све да помогне Србима у тој земљи у свим областима у којима је то неопходно – од образовања и културе, до обнове инфраструктуре.

Он је апеловао на Србе у Хрватској да буду сложни како би лакше остварили своја права, нагласивши да само ако су јединствени могу бити снажни.

Министар је најавио да ће ускоро путовати у Хрватску како би обишао све општине у којима живе Срби и како би уручио донацију буквара и уџбеника на српском језику.

Делегацију ССУХ- a је предводио председник тог савеза Драган Црногорац, а састанку су присуствовали и заменица градоначелника Глине Бранка Бакшић Митић, начелник општине Трпиња Мирослав Палић, као и секретар поменутог савеза Срђан Татић.

Они су упознали министра са положајем српског народа у Хрватској и пренели молбу да држава Србија уложи у обнову инфраструктурних објеката у подручјима у којима живи српски народ у Хрватској.

Чланови делегације су посебно указали на проблем са јавном расветом, али и увођењем струје у многа домаћинства у селима у којима су Срби већина на подручју Баније и Кордуна.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Ухапшени држављани Чешке Републике због прања новца и продаје дроге

Следећа вест

Едукација предузетника у Бачу за боље позиционирање на тржишту

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *