Подршка пословних асоцијација у изради регулаторног оквира у области ОИЕ

Нема коментара Дели:

Београд, 7. април 2023.
Министарка рударства и енергетике у Влади Републике Србије Дубравка Ђедовић разговарала је данас са представницима Америчке привредне коморе (AmCham) у Србији, НАЛЕД-а, Савета страних инвеститора и Привредне коморе Србије о регулаторном оквиру за развој сектора ОИЕ и учешћу привреде у процесу енергетске транзиције.

Ђедовић је том приликом објаснила да је циљ измена Закона о коришћењу обновљивих извора енергије да обезбедимо услове за интеграцију нових капацитета за производњу електричне енергије из ОИЕ, а да истовремено имамо сигуран рад електроенергетског система, што значи и сигурност снабдевања.

Између осталог, како је навела, предложена решења требало би да реше проблем великог броја захтева који изазива забринутост оператора система због флексибилности, а да привреда истовремено добије предвидљив и стимулативан законски оквир за улагање у зелену енергију.

Представници пословних асоцијација истакли су спремност да оснаже дијалог и понуде квалитетна решења у изради регулаторног оквира у области ОИЕ, уз коришћење искустава других земаља.

Такође, они су истакли значај који за компаније има улагање у сопствене капацитете из ОИЕ због усклађености са прописима ЕУ и остваривања корпоративних стандарда и амбиција за смањење угљеничног отиска.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Рогановић честитао ускршње празнике по грегоријанском календару

Следећа вест

Брнабић дочекала председника Гвинеје Бисао

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *