Појачана контрола саобраћаја током празника

Нема коментара Дели:

Београд, 5. април 2023.
Министарство унутрашњих послова Владе Републике Србије саопштило је данас да ће припадници саобраћајне полиције, због повећане фреквенције саобраћаја током празника, предузимати појачане мере у циљу омогућавања несметаног и безбедног одвијања саобраћаја.

Повећан саобраћај се очекује на свим путним правцима у Србији услед предстојећег верског празника Ускрса, који се обележава по грегоријанском календару и почетка пролећног распуста за ученике основних и средњих школа.

Начелник Управе саобраћајне полиције Славиша Лакићевић изјавио је да ће контрола саобраћаја бити усмерена на откривање и санкционисање прекршаја управљања возилом под дејством алкохола и психоактивних супстанци, прекорачења брзине, непрописног претицања, некоришћења сигурносног појаса и непрописног превожења деце у возилима.

Апелујемо на све грађане да буду стрпљиви у саобраћају, да поштују прописе и да одговорним понашањем допринесу очувању безбедности саобраћаја зато што се током празника дешава већи број саобраћајних незгода са најтежим последицама, а најчешћи узрок је вожња под дејством алкохола, навео је он.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Реформски напредак у Србији уочљив

Следећа вест

Представљена радна верзија Нацрта закона о електронским медијима

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *