Покрајина Хесен опредељена за продубљивање односа са Србијом

Нема коментара Дели:

Београд, 27. март 2023.
Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић истакла је данас, у разговору са министарком за европске и савезне послове немачке покрајине Хесен Луцијом Путрих, да су односи Србије са овом покрајином на високом нивоу и да посебно цени значајну привредну размену двеју страна.

Брнабић је подсетила на то да покрајина Хесен спада у водеће економске партнере Србије међу немачким покрајинама.

Као велики подстицај међусобној сарадњи, премијерка је истакла Заједничку изјаву о намерама за сарадњу између Покрајинске владе АП Војводине и Покрајинске владе Хесена, потписану 2019. године.

Према њеним речима, као будућа чланица ЕУ, Србија препознаје велики значај сарадње са европским регионима.

Она је уједно подвукла значај СР Немачке као изузетно важног привредног и политичког партнера Србије, истичући да поред наставка инвестиционе сарадње, нарочито у високотехнолошком сектору, постоје велике могућности за продубљивање сарадње у осталим областима – фармацији, енергетици, ауто-индустрији, као и у области науке и образовања.

Путрих је изразила опредељење покрајине Хесен да настави да продубљује односе са Србијом и АП Војводином, као и да пружа подршку Србији на путу ка чланству у Европској унији.

Састанку је присуствовала и амбасадорка Немачке у Србији Анке Конрад, посланици у парламенту Хесена из посланичких група ЦДУ, ЛДП и АФД, као и представници Министарства екологије Хесена и предузећа „Hessen Trade and Investment”.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Из саобраћаја искључено 1.295 возача због коришћења алкохола и дроге

Следећа вест

Уручени уговори о стипендијама Министарства одбране и ВС

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *